Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben

Látogatók

Oldalainkat 125 vendég és 0 tag böngészi

Közös ügyünk

Tisztelt Polgármester Asszony!
Kedves Mária!

Sajnos csak késve kaptam meg a 2018. június 21-én keltezett „Önkormányzati Hírlevelét", de ennek ellenére úgy gondoltam, hogy ha késve is, de válaszolnom kell a Hírlevél utolsó bekezdésében közzétett felhívására, valamint a családom 400 éves Verebi családfája miatt!

A lakossághoz eljuttatott hírlevél tartalmában és formájában eltér a korábbi évek nagy sikerű „Verebi Híradóitól", amelyek időszakonként (negyedévenként) beszámoltak az Önkormányzat és vezetőinek munkájáról, a község fejlődéséről, eredményeiről, valamint az éves és távlati terveiről! A mostani Önkormányzati Hírlevélből a polgármester asszony szomorúságát és fáradságát állapítottam meg! Ebben nem ismertem rá arra az agilis és optimista, fáradhatatlan polgármesterre, aki eddig sok nagy beruházást, út és csatornaépítést, vízvezeték hálózat kialakítást stb. vezényelt le, megszervezte évenként a falunapokat, ünnepségeket és számos pályázattal növelte a településünk bevételeit!

Kedves Mária!

Véleményem szerint a temető és a ravatalozó az általános kultúra része! A "Vereb Vitéz", a "Falunapok" és az "Elszármazottak" stb. ünnepségek mellett nem szabadna megfeledkezni a temetőben nyugvó sok „kis verebi vitézről'' sem, akik Verebért éltek és haltak, akik az egész életükben Vereb fennmaradásáért küzdöttek! Tehát arra kérem Önt - mint 400 éves verebi családfám birtokosa, verebi születésű őslakos -, hogy ne hagyja ledegradálni „senki földjének" azt a kis földterületet, amelyik mindig Vereb község tulajdona volt, és ha közvetlenül nem is, de az elhunyt verebi református és katolikus őseink és az életben lévő leszármazottak birtoka volt, és remélem, hogy továbbra is az marad! Az egyházak és az elhunytak leszármazottainak anyagi hozzájárulásával, pályázatokkal, különböző állami és önkormányzati támogatásokkal, valamint az országgyűlési képviselőnk segítségével, az Ön szakmai irányításával az Önkormányzat ismét gazdájává válhatna a temetőnek, és egyúttal megépülhetne az elhunytak méltó utolsó búcsúztatásához szükséges épület is!

A munka végzéséhez nélkülözhetetlen tájékoztató és információs lap, a Verebi Híradó ismételt megindításához 20 ezer forinttal, a gazdátlan „senki földje temető" birtokba vételéhez, valamint a korszerű ravatalozó megépítéséhez, (alapítvány létrehozásához) 100 ezer forinttal szeretnék hozzájárulni!

Egyúttal engedélyezem jelen levelem nyilvánosságra hozatalát és az önkormányzat testületi ülésére történő előterjesztést!

Budapest 2018. július 29.

Kapják:
Címzett
Közösségi Ház vezetője
Irattár

dr. Borisza Gyula
közgazdaság-tudományi doktor

mfp

E-ügyintézés

E-ügyintézés

Keresés