Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben

Látogatók

Oldalainkat 458 vendég és 0 tag böngészi

Gárdonyi Óvoda Verebi Tagóvodája

ovoda2477 Vereb, Berényi út 4.
Telefon szám: +36/22-464-603
e-mail cím:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tagintézményvezető:
Majorné Tóth Piroska

 
 
 
Vereb község a Velencei-tótól kb. 15 km-re északra fekszik. Nevét az oklevelek 1276-ban említik először Verub alakban.

Lakosainak száma kb. 800 fő.

Az óvoda a közoktatási rendszer szakmailag önálló nevelési intézménye, amely a gyermek három éves korától a tankötelezettség kezdetéig, illetve az iskolai tanulmányok megkezdéséig a családi nevelést kiegészítve elősegíti a gyermek sokoldalú, harmonikus fejlődését, a gyermeki személyiség kibontakozását és gondoskodik a gyermekek napközbeni ellátásáról.

A Verebi napközi otthonos Óvoda bemutatása

2010-ben új helyre költöztünk, intézményünk a Verebi Általános Iskolával együttesen a község szívében található. Az összeköltözés és új helyre kerülés nagyban megkönnyíti a családok mindennapjait, hiszen még a nagyobbaknak az épület első fele iskolaként, addig a kisebbek számára a hátsó rész, óvodaként ad otthont. Szülőknek és gyermekeiknek egyaránt érzelmi biztonságot nyújtó, szeretetteljes, családias légkört teremtettünk, melynek előnyeit a beszoktatás pillanatától az alsó tagozat elvégzéséig élvezhetik.

Óvodánkban a gyermekek környezete biztonságos, esztétikus, természet-közeli. A nevelői közösség értékőrző és értékteremtő, dolgozóinkra a hivatásszeretet, a gyermekek és szülők tisztelete valamint a velük való együttműködés jellemző.

Gárdonyi Óvodai Közoktatási Intézményi Társulás eredményeképpen Verebi Tagóvodánkba a Gárdonyi Óvoda helyi nevelési programja szerint neveljük gyermekeinket.Óvodakép

"A jó óvoda az ahol nyugalom van, de nem csend és fegyelem. A jó óvoda az, ahol a legfőbb érték minden gyermek kíváncsisága, kezdeményezése, de főleg játéka, mint nem tudatos tanulás folyamata. A jó óvoda az, ahol a ráfigyelés, az odafigyelés, a megfigyelés a gyermeknek lehetőség, a felnőttnek kötelesség. A jó óvoda természetes emberi kapcsolatokat ajánl."

Hűvös Éva

Az óvodai nevelés feladata az óvodáskorú gyermek testi, lelki, szellemi és szociális szükségleteinek kielégítése. Ezen belül:

 • Az egészséges életmód alakítása,
 • Az érzelmi nevelés és szocializáció biztosítása,
 • Az anyanyelvi értelmi fejlesztés és nevelés megvalósítása.

Az óvoda működését jellemző legfontosabb adatok

Személyi feltételeink: Óvodánkban a felvehető maximális gyermek létszám 50, jelenleg egy vegyes csoportban 27 fővel folyik a nevelés.

Nevelői közösség: intézményünkben a nevelői munkát két óvodapedagógus látja el, akik közül egyikük egyben a Tagóvoda vezető. Munkájukat egy fő dajka és egy fő konyhai kisegítő segíti.

Gyermekvédelem: gyermekvédelmi feladatokat óvodai szinten a Tagóvoda vezető látja el, de természetesen minden dolgozónk kiemelt feladata, hogy jelzéssel éljen szükség esetén. Együttműködünk védőnővel, családgondozóval.

Szakszolgáltatásaink: logopédusi és gyógypedagógiai szakszolgálatot utazópedagógusaink biztosítják heti kettő – illetve egy alkalommal.

Sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek: jelenleg nincs sajátos nevelési igényű gyermek óvodánkban.

Minden intézkedés a gyermekek mindenekfelett álló érdekét szolgálja.

Tárgyi feltételeink

Épület: Óvodánk kétszintes, a földszinten egy tágas csoportszobával, étkezővel, öltözővel és mosdóval rendelkezünk, míg az emeleten egy alvószoba, tornaterem és iroda áll rendelkezésünkre.  Irodai szobában tartjuk megbeszéléseinket, valamint itt biztosítunk helyet a fejlesztésre a gyógypedagógus, logopédus számára.

Udvar: A gyermekek természetes mozgáskedvének megőrzése, a mozgás megszerettetése érdekében mozgásra inspiráló biztonságos környezet kialakítására törekszünk az udvaron, a csoportszobában egyaránt.
Az udvar füves, dombos, fás területén fából és fémből készült ügyességfejlesztő, biztonságos játék eszközök szolgálják a gyermekek legfontosabb tevékenységét; a szabad játék és mozgás örömét.

Az óvodai konyha: Az étkezés beszállítással történik, az egészséges életmódot követve. Feladata a gyermek és szociálisan rászorultak étkezésének ellátása, biztosítása. Az étel szállítását továbbra is a Junior Vendéglátó Zrt. végzi.

Nevelési év programjai

Óvodánkban több programnak hagyománya van: Mikulás ünnepség, Karácsonyi ünnepség, Farsangi bál, Húsvét, Anyák napja, Évzáró ballagás.

Több alkalommal – szinte már hagyományként – részt vettünk községi rendezvényeken. A közös ünneplés a faluban és az együtt átélt élmények közösségformálóan hatottak gyermekeinkre:

 • Március 15-ei megemlékezés,
 • Vereb Vitéz napján és a Falunapon,
 • Mikuláskor óvodásaink műsorral készültek, Télapótól ajándékot kaptak, valamint Nagykarácsonyba látogattunk el velük,
 • Adventi udvar: saját készítésű termékeinket kínáltuk a látogatóknak (adventi koszorú, karácsonyi díszek). A vendégeknek karácsonyi műsorral kedveskedtünk.
 • Karácsonyi ünnepség: a gyermekeket ajándékok várták a karácsonyfa alatt. Énekkel, dalokkal ünnepeltünk.
 • Az óvodai dolgozók és a szülői munkaközösség közösen jótékonysági Nőnapi bált szervezett aminek eredményeként még több élményhez juttathatjuk óvodásainkat.
 • Kirándulásokat szervezünk, állatkert, Velencei–tó környéki látogatás, főzések, sütések, egyéb közösségi tevékenységek,
 • Délelőttönként óvodásainkat sétálni visszük a közeli erdőbe, játszótérre, lovardába, avagy évszaknak és időnek megfelelő programokkal kedveskedünk nekik színházlátogatásokat szervezünk.

Összegzés

A nevelési évek gazdag program kínálatának köszönhetően a gyermekek jól érzik magukat óvodánkban. Kitűzött nevelési céljainkat intézményünk megvalósítja. A következő nevelési években óvodánkat még fejlettebbé, barátságosabbá szeretnénk tenni.

"A leggondosabb családi nevelés sem adhatja meg, amit az óvó nyújt;
Az emberi közösségbe való beilleszkedést…
…hogy nem magunkért élünk, hanem egymásért."

Kodály ZoltánMajorné Tóth Piroska
Tagintézményvezető

 

mfp

Energiatudatos önkormányzat

energia

E-ügyintézés

E-ügyintézés

Keresés

hpdesign