Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben

Látogatók

Oldalainkat 467 vendég és 0 tag böngészi

Verebi Végh János Tagiskola

iskolaKápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola,
Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
Verebi Végh János Tagiskolája


2477 Vereb, Berényi u. 4.
Telefon: 00/36/22/464-604, fax: 00/36/22/464-604
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Főigazgató: Marosánné dr. Gáti Gabriella
Igazgatóhelyettes: Tőzsér Mónika

 

Községünkben a XVI. századtól kezdve állandóan volt népiskola. A telekes gazdák között az úrbéri telekkönyvben is szerepelt már a katolikus iskolamester féltelke és a református tanító negyed telke. "Mindkét egyháznak jól felszerelt iskolája van és a népoktatásra szívesen áldoz a nép. Gyermekeit zúgolódás nélkül küldi iskolába és igazolatlan mulasztás csak elvétve fordul elő.”

  • 1826-ban iskolát és tanítói lakást építettek.
  • 1859-ben nagyobb iskolát kellett építeni.
  • 1976-ban körzetesítés hatására Pázmánd lesz az anyaiskola.
  • 1993-ban Vereb község lakóinak kérésére az önkormányzat visszatelepíti a felső tagozatot.
  • 2001-ben felvette a község szülöttének, Verebi Végh János zeneszerzőnek a nevét.
  • 2005-2007 között a Lovasberényi Általános Iskola tagiskolája lett.
  • 2007-2013 között a Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tagiskolájaként kistérségi fenntartásba került, és a felső tagozat megszűnt.
  • 2013-ban állami iskola lett a KLIK fenntartásában a Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tagiskolájaként.

Községünkben egyre több családnak okoz gondot a mindennapi megélhetés, fokozódik a létbizonytalanság. Munkahelyteremtő lehetőségek hiányában meghatározó településmegtartó erőnek számít az általános iskola. A jelenlegi gazdasági helyzet nem kedvez az igényeknek, elvárásoknak. Ugyanakkor a gyermek iskoláztatása egyre jobban létkérdés minden szülő számára, hiszen egy bonyolult, a mainál valószínűleg bizonytalanabb munkaerőpiacon kell megtalálniuk létfenntartásuk lehetőségeit és módját.

iskolaA 2001-ben átadott modern, tágas, jól felszerelt intézményen 2010 óta a Gárdonyi Óvoda Verebi Tagóvodájával osztozunk. Közös akaratunk a békés egymás mellett élés, és az óvoda-iskola átmenet megkönnyítése.

A társadalom, a pedagógusok és a szülők célja azonos: gyermekeinkből művelt, jól képzett, az életben boldogulni tudó embereket szeretnénk nevelni, emberséget és tudást adni.

2007. augusztus 1-től iskolánk csak alsó tagozattal működik, melyben 2 összevont osztályban tanulhatnak a gyerekek. A felsős tanulóink a kápolnásnyéki székhelyintézményben, vagy a pázmándi tagiskolában folytathatják a tanulmányaikat. A gyermekek a felső tagozatban kiválóan megállják a helyüket, többen jelesek, kitűnőek. Szociális érzékenységük, segítő készségük, ragaszkodásuk egymáshoz a későbbiekben sem csökken. Egy kis közösség szeretete, gondoskodása, eredményes nevelői munkája nyilvánul meg a gyermekek viselkedés kultúrájában és tudás vágyában.

A tanulóink az összevont osztályszervezés mellett minden előírt tanítási órát és egyéb foglalkozást a jogszabályoknak megfelelően megkapnak. Délután 16 óráig szervezünk foglalkozásokat, és napközit is biztosítunk a másnapi eredményes felkészítés érdekében. A mindennapos testnevelést minden évfolyamra már az első kötelező tanévtől beemeltük. Az esetleges hiányosságokat pedig kreativitással, és a falu és az iskola környékének adottságainak kihasználásával pótoljuk. A gyerekeknek kétheti 1 testnevelés óra úszás a székhelyintézmény tanuszodájában.

Informatikát és angol nyelvet 4. évfolyamon kezdenek tanulni a gyerekek.

A felzárkóztatás fontos eleme a munkánknak. A sajátos nevelési igényű gyermekek a gyógypedagógiai és logopédiai fejlesztést jól felszerelt fejlesztő teremben kaphatják meg, illetve integráltan vehetnek részt a tanórákon a többi tanulóval. Több tanulónk autizmussal élő gyermek. A mindennapok világában fontos és pótolhatatlan segítséget jelent számukra a többségi, elfogadó közösség, amit a kis létszámú osztályban, iskolában, a toleráns tanulóktól, a jól felkészült pedagógusoktól, a szülőktől, és minden más személytől kapnak, akivel, az iskolában, vagy a községben találkoznak.

iskolaIskolánk családias hangulatú. Fontos nevelési elvünk, hogy tanulóinkat szülőfalujuk és közvetlen környezetük szeretetére, községünk hagyományainak tiszteletére és ápolására neveljük. Célunk az is, hogy az iskolából kikerülő gyerekek nyitott, testben és lélekben harmonikus emberekké váljanak.

A helyi iskolai és a területi versenyek teret adnak arra, hogy a gyerekek megmérjék tudásukat, képességüket iskolánk, illetve más iskolák tanulói között.

Értékelési rendszerünkben az Köznevelési Törvénynek megfelelően szöveges értékelést alkalmazunk 1. évfolyamon félévkor és év végén, 2. évfolyamon félévkor. A többi évfolyamon osztályzatokkal értékeljük a munkájukat.

Iskolánk életéről, a gyerekek fejlődéséről a rendszeres szülői értekezleteken tájékozódhatnak.

Az iskolában gyermekvédelmi felelős nincs, a Gyermekjóléti Szolgálat munkatársával együtt minden pedagógus feladata a segítségnyújtás a családoknak. A gyerekek egészséges testi fejlődését szolgálja iskolánk önkormányzat által biztosított étkeztetése, illetve a rendszeres orvosi és fogorvosi szűrővizsgálat is.

 

Hagyományos rendezvényeink:

1. Hulladékgyűjtés (szeptember – április)
2. Mikulás
3. Karácsonyi ünnepség
4. Farsang
5. Március 15. Nemzeti ünnep községi ünnepség műsora
6. Névadó napok (április)
7. Anyák napja
8. Gyereknap

Az iskola közössége rendszeresen részt vesz a községi rendezvényeken, ezzel is erősítve a hovatartozást, a gyökerek mélyítését.

A nevelőtestület tagjai a 2015/2016-os tanévben:

Jambrik József (1.-3. osztály tanító, rajz)
Fehérvölgyi-Hegedűs Angéla ( napközi, angol)
Lászlóné Keresztes Rózsa (testnevelés,informatika, napközi)
Lőrinczné Mező Katalin (2.-4. osztály tanító, ének-zene, erkölcstan)
Tőzsér Mónika (igazgatóhelyettes)

Óraadók:

Tabi Adrienn (gyógypedagógus)
Polónyiné Homolya Anikó (logopédus)

Hitoktatók

Halász Károlyné (római katolikus)
Bihari Andrea (református)
Technikai dolgozó
Palóczi Istvánné

 

mfp

Energiatudatos önkormányzat

energia

E-ügyintézés

E-ügyintézés

Keresés

hpdesign